Megvalósítás éve 2020
Design Dáva Iván
Élő honlap mozgasvilag.hu

A Mozgásvilág nagyon régóta (pontosan nem tudom, kétezres évek eleje) közöl értékes tartalmat a kültéri szabadidő sportokról. Fő sportágak, amiben aktív:

  • Túrázás
  • Hegymászás
  • Futás
  • Kerékpár
  • Síelés

Ezeken belül rendkívül sok, jó minőségű tartalmat közölnek a sportolókról, eseményekről, útvonalakról, hazai forgalmazókról, termékekről.

 

Mozgásvilág 2019, az örökség

Mozgásvilág 2019

 

Így nézett ki a korábbi honlap. A design akkorra már nagyon elavultnak számított. Hosszasan lehetne a problémákat sorolni, de nem ez a cél, mindenki látja, hogy manapság nem így néznek ki a honlapok.

Amiért ez mégis ilyen sokáig megmaradhatott az az, hogy technikailag rettentő nehéz volt a váltás. Szinte reménytelen.

Óriási mennyiségű anyag. Kb. 20 000 cikk. A képállomány ennek többszöröse. Ezen kívül rengeteg szolgáltatás, program ami mögötte volt. Ez úton is tiszteletem a korábbi fejlesztőnek, az évek során rengeteg munka volt az oldalban.

A megrendelő részéről lépéskényszer volt. A portál szerkesztőfelülete is eléggé kényelmetlen volt. Nem igazán támogatta a csapatmunkát. Nehezítette még, hogy a szerkesztőfelület valamilyen gyári német szoftver volt, aminek továbbfejlesztése is nagyjából lehetetlen.

Ennek megfelelően a fejlesztés is meglehetősen hosszú ideig tartott. 2019 Januárban indult, és 2020 márciusban lett kész. Lehetett volna kicsit gyorsabb is talán, de az élet nem állhatott meg emiatt, a korábbi rendszernek is tovább kellett működnie.

Érdekesség képen: Az importáló programot ami a teljes tartalmat átalakította a régi rendszerről az újra, több mint kétszázszor kellett lefuttatni, közben természetesen javítani a hibákat.

Csak azért tudtam elvállalni (akkor még egyedül), mert bíztam az alaprendszerben. Az alaprendszer  már korábban jól teljesített a pozsonyi kerékpárkölcsönző esetén is (slovnaftbajk.sk), illetve nagyon sok megrendelői igény már készen volt benne, hiszen az egész rendszerünk a mai követelmények alapján készült, figyelembe veszi a Google kívánalmait.

 

 

Mozgásvilág 2020

mozgasvilag.hu egyedi fejlesztésű honlap

 

A portál nagyon sok külső programhoz illeszkedik. Külső forrásokból automatikusan, program segítségével veszi az adatokat. Kezeli a hirdetéseket, feliratkozókat.

Egyedülálló adatbázisa 2013 óta gyűjti a hómennyiség adatokat a sípályákról, amiből számított átlagos értékeket meg is lehet nézni grafikonon a sípálya hójelentések belső oldalain.

2021-ben fejlesztettünk még ügyviteli rendszert a kiadó részére, illetve folyamatosan vannak fejlesztések.

Rengeteg szolgáltatás, de olvasni unalmas, inkább fedezzétek fel magatok!

mozgasvilag.hu